Koulut

Koulut

Viihtyisä, nykyaikainen oppimisympäristö

 

Oppimisympäristöltä odotetaan tänä päivänä esteettisyyttä ja esteettömyyttä, muunneltavuutta ja monitoimisuutta, hyvää valaistusta ja hyvää sisäilmaa.

Tilan tulee tukea ja edistää oppimista.

 

Rakennuksemme on suunniteltu vastaamaan näihin vaatimuksiin. Niitä voidaan muokata erilaisia toimintoja ja ryhmäkokoja varten.

Rakennukset on suunniteltu pysyvän rakennuksen ehdoilla, mutta siirrettävyyden ansiosta ne voivat sijaita elinkaarensa aikana monessa eri paikassa.

Vaihtoehto koulun remontille

 

Koulun remontoinnin aikana paljastuu usein ikäviä yllätyksiä, joita on kenenkään mahdoton ennakoida urakasta sovittaessa. Projekteja piinaavat pitkittyvät remonttiajat, pitämättömät kustannusarviot, epävarma lopputulos ja mahdolliset korjauskierrokset. 

 

MODULO-koulu on riskittömämpi vaihtoehto remontoinnille. Moduulirakenteen ansiosta se on erittäin nopea pystyttää – parhaimmillaan pystytys sujuu viikossa. Sekä lopputuloksen että kustannusten ennustettavuuteen voi luottaa.

 

MODULO tarjoaa opetukseen optimaaliset ja turvalliset tilat, joilla on pysyvän rakennuksen elinkaari, viihtyisyys ja energiatehokkuus.

Vaihtoehto perinteiselle tavalle rakentaa uusi koulu

 

Kun on kiireinen tarve rakentaa uusi koulu esimerkiksi sisäilmaongelman vuoksi, perinteinen tapa rakentaa paikalleen on melko raskas ratkaisu. Kilpailutuksineen rakennusprojekti voi viedä parikin vuotta. Projektin valmistuttua muutosten tekeminen ei enää onnistu helposti.

 

MODULO-koulu on helppo, nopea, kustannustehokas ja joustava vaihtoehto uuden koulun paikalleen rakentamiselle. Riittää, kun ilmoitat meille henkilömäärän, jolle rakennusta tarvitaan. Tarjoamme sinulle selkeän ratkaisun, ja koko projekti valmistuu jopa alle puolessa vuodessa. Myöhemmin kouluun voidaan lisätä, poistaa tai vaihtaa moduuleita tarpeen mukaan.

Jätä väliin koulun väistötilat

 

Sekä uutta koulua rakennettaessa että vanhaa remontoitaessa tarvitaan yleensä väistötilat.

 

Väistötilojen lyhytaikainen vuokraus käy suhteessa kalliiksi. Lisäksi väistötilat voivat soveltua huonosti opetustarkoituksiin. Ongelmat vaihtelevat meluhaitoista ahtauden tunteeseen, kylmään vetoon ja valon puutteeseen. Ne voivat näkyä sekä henkilökunnan että oppilaiden sairauspoissaoloina, pitkäaikaisvaikutuksista puhumattakaan.

 

MODULO poistaa väistötilojen tarpeen kokonaan. Nopean tarjous- ja pystytysvaiheen ansiosta uuteen kouluun voidaan muuttaa suoraan vanhoista tiloista. Näin saavutetaan kustannustehokas ratkaisu, joka on myös tilojen käyttäjille mieluisa.

 

Elinkaarihankkeen hyödyt ilman pitkää sitoutumista

 

Uusien koulujen rakentaminen toteutetaan yhä useammin elinkaarihankkeena. Kun sama taho rakentaa opetustilat ja vastaa niiden huollosta, pysyy rakentamisen laatu parempana ja ratkaisu on näin tilaajalleen turvallisempi.

 

Elinkaarihanke tarkoittaa kuitenkin sitoutumista samoihin tiloihin jopa vuosikymmenien ajaksi. Tämän päivän nopeasti muuttuvassa maailmassa voi olla vaikea ennustaa tilojen tarvetta viiden vuoden päähän, saati sitten kahdenkymmenen. Elinkaarihankkeeseen ryhtyminen voi olla suuri riski.

 

MODULO tarjoaa elinkaarihankkeen turvallisuutta ilman pitkää sitoutumista. Voit sopia vuokrasopimuksen 5–50 vuodeksi. Tilatessasi sinun ei tarvitse tietää, montako oppilasta koulussa on viiden vuoden päästä tai onko koululle ylipäätään tarvetta kymmenen vuoden kuluttua. Moduulirakenteen ansiosta tiloja voidaan laajentaa tai pienentää tarpeen mukaan, muuntaa muuhun tarkoitukseen – tai siirtää kokonaan muualle, kun niille ei enää ole tarvetta.

 

Koska vuokrasopimus kattaa rakennuksen huollon, etävalvonnan ja vakuutuksen, ratkaisu on täysin turvallinen ja mahdollistaa keskittymisen seinien sijaan siihen, mikä on oikeasti tärkeää.

Mainostoimisto Semio | Webio julkaisujärjestelmä